Mypension.be

Sinterklaas bracht deze week niet alleen lekkers, maar verraste ons tevens met de openstelling van de databank 2de pijler voor de (brave) burger!

Op de beveiligde website vindt men naast de datum wanneer u op wettelijk pensioen mag, nu ook alle opgebouwde reserves via een bedrijfspensioen. U krijgt een overzicht van zowel het eventueel aanvullend pensioen via de sector als via uw (ex-)werkgevers. In 1 oogopslag ziet u de totale verworven pensioenreserve (= het bedrag geprojecteerd op 65 jaar zonder bijkomende premiestortingen) en het overlijdenskapitaal ten voordele van uw begunstigden.

Indien u doorklikt, krijgt u meer gedetailleerde informatie en kan u de pensioenreglementen consulteren van uw huidige werkgever.

Toch willen wij graag enkele opmerkingen maken bij de interpretatie van al dat moois.

Alle bedragen zijn per 1 januari terwijl niet alle pensioenplannen op die datum worden herrekend. Mogelijks heeft de werkgever een andere datum bepaald voor de jaarlijkse update. Uw persoonlijke benefitsstatement via de verzekeraar zal bijgevolg andere bedragen vermelden. 

Sommige verzekeraars haalden de deadline van 1 oktober niet om alle documenten en cijfers in te geven. Maar zelfs na 6 december blijkt nog niet alle informatie van “slapende contracten” bij vorige werkgevers te zijn opgenomen.

Tot slot willen we u de link naar het infofilmpje van de beveiligde website graag meegeven; in amper 5 minuten krijgt u een verhelderende kijk op de 2de pijler:https://www.youtube.com/watch?v=zbj7915hrpI