Apothekerskosten vlotter terugbetaald in 2015.

Goed nieuws voor wie via een hospitalisatieverzekering ook de geneesmiddelen en andere farmaceutische producten van buiten de ziekenhuisopname krijgt terugbetaald! Vandaag dien je als verzekerde/patiënt alle aankoopbonnetjes te bewaren en hiermee een BVAC-attest (Bijkomende Verzekering Assurance Complémentaire) aan te vragen bij de apotheker in kwestie. De verzekerde bezorgt dit aan zijn verzekeraar die op basis hiervan de terugbetaling doet. Een omslachtige procedure. Vanaf 1 juni 2015 zou dit verleden tijd zijn.

De twee apothekersbonden APB en OPHACO en de beroepsvereniging van verzekeringen Assuralia werken aan een project die de BVAC-attesten op een beveiligde manier digitaal rechtstreeks zal doorsturen van de apotheker naar de verzekeraar. Dit zou minder administratie betekenen en een vluggere terugbetaling. De patiënt zou gewoon een barcode die hij van zijn verzekeraar heeft gekregen, moeten overhandigen aan de apotheker.

Vanaf midden 2015 zal deze overgang van het papieren naar het digitale attest geleidelijk worden ingevoerd. Ondertussen dienen zowel verzekeraars als apothekers zich aan deze procedure aan te passen.

 

Bron: persbericht Assuralia 16 oktober 2014